איך לומדים להכין קוקטיילים בבית?

קצת כמו הקונפליקט הידוע של מסעדה מול אוכל של אמא, גם בקוקטיילים יש לנו את האופציה הביתית, כזו שעולה לנו פחות, שמאתגרת אותנו ללמוד משהו חדש, וגם מאפשרת לנו להרכיב משקה בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, בלי הצורך המעיק להגיד לברמן – "אבל אחי, אפשר אולי בלי כוסברה, נגיד?" התכנסנו כאן כדי לסייע לכם במשימת הכנת קוקטיילים בבית.

 

מתחילים מהבסיס

אז נכון, כמו כל דבר שעושים בפעם הראשונה, גם להרכיב קוקטיילים לבד בבית יכולה להיות חוויה קצת מהוססת בהתחלה, אבל ברגע שתיכנסו לזה, ההנאה מובטחת.  נתחיל באל"ף בי"ת – מה הוא הבסיס של כל קוקטייל אלכוהולי? נכון. האלכוהול. אז תסתכלו רגע אל תוככי הלב פנימה, התבוננו היטב, ותגידו לי – מה ה"רעל" שלכם? אתם אנשי וודקה? ערק? וויסקי? קמפרי? הכל הולך, ולכל משקה יש חומרי גלם שירימו לו וישתלבו איתו, לחגיגה שתעשה לכם שמח בפה ובלב. אפשר גם כמובן להתחשב באחוזי האלכוהול במשקה הבסיס, ולבחור במשהו קליל יותר או כבד יותר, בהתאם למצב רוח או למאורע. בחרתם? מצוין, הלאה.

 

ערבבו את זה

מה עוד ירכיב את הקוקטייל שלנו? אפשר ללכת פשוט, עם מה שיש לנו כבר במקרר. הפירות שנשארו לנו במקרר, הפינוקים ששמרנו בפריזר, ואפילו מגירת השוקולדים ותחזיקו חזק – גם סוכריות הגומי! הכול יכול להתערבב ולהשתלב לנו במשקה, והכי כיף לעבוד עם דברים שכבר נמצא.

 

זה עונתי

מזג האוויר גם הוא יכול לשחק לנו כשמכינים קוקטייל בבית. חורף? נסו קוקטייל סמיך ומפנק יותר, אולי שוקולדה אלכוהולית, או סיידר חם, טוב ומחוזק. קיץ? בואו נלך על משהו קריר ומרענן, צלול יותר, מקפיץ יותר – אולי איזה לימונערק טוב, או מרגריטה קפואה. יאמי.

 

כלי עבודה

שייקר מנירוסטה וכלים מתוחכמים לערבוב וערבול זה כיף גדול, ובהחלט מוסיף לחוויה הכללית, אבל לגמרי אפשר להסתדר עם מה שיש במטבח. קרח אפשר לטחון בבלנדר, או יותר כיף, להכניס לשקית ניילון נקייה, לקשור היטב, ולהטיח בשיש. גם כיף, גם מוציא עצבים בריאים, וגם בסוף תקבלו ברד. עם קצת יוזמה – יש לכם תחליף ראוי לכל כלי שרק תצטרכו. סומכים עליכם.

 

אבל איך לומדים?

אין כמו ניסוי וטעיה. ותהייה, גם. באמת – אם לא תתנסו, לא תגלו מה עובד לכם יחד, מה אתם אוהבים, איזה שילובים עושים לכם שמח ואיזה כאב בטן…  מה גם שזו פעילות כיפית לעשות יחד – אז למה לא להיכנס למטבח ופשוט להתפרע? אם בכל זאת חשוב לכם ללכת לפי ההוראות – אהלן, מרשתת. האינטרנט גדול ומכיל הסבר מפורט על כל דבר שרק תרצו.

תוכלו למצוא שם המלצות לשילובים מומלצים, באיזו עונה מומלץ לשמר דובדבנים, איך להתסיס לבד בבית, עם מה מערבבים וויסקי, איך מכינים קשים מספגטי, והוראות צעד אחר צעד להכנת כל קוקטייל שרק חלמתם עליו! אז שנסו מותניים, הצטיידו היטב, וסמסו לחברים. הלילה – ערב קוקטיילים!

קוקטיילים בבית

מה היה לנו עד עכשיו?
קוקטיילים בבית
צלם עכשיו
עם יובל נגר
מתעניינים בצילום אירוע?
חייג עכשיו לטלפון: