איך לצלם בצורה מגרה במיוחד?

בעידן של היום אי אפשר להתעלם מהעבודה שהכל נמצא ברשתות החברתיות ובכלל באינטרנט.

אם אתם בעלי מסעדה או עוסקים בתחום המזון בדרכים אחרות, כדאי שתדעו כי כדי למנף את העסק שלכם, תצטרכו להשקיע לא רק באוכל, אלא גם בצורה בה הוא מצטלם.

מוזמנים לקרוא על כמה טיפים שיעזרו לכם ליצור תצלום מפתה.

 

אוכלים עם העיניים

ידוע כי בלוטות הטעם שלנו מתחילות להתעורר עוד לפני שהאוכל נכנס לנו לפה, כאשר המוח שלנו מזהה מזון, בעיקר כזה שנראה לנו טעים. אחד הדברים הנפוץ כיום שעוזר לשדרג עסקים בתעשיית האוכל הם צילומי מזון, אותם אפשר לפרסם ברשתות החברתיות, באתר העסקי ובמקומות נוספים בשביל למשוך קהל רעב. ככל שהאוכל בתמונה יוצג בצורה מגרה יותר, כך לקוחות נוספים ירצו לבוא ולטעום מימנו.

 

תהליך הצילום

בבסיס לפני שמתחילים לצלם, חשוב ליצור את המנה המדויקת ביותר, כזו עם כמה שפחות פגמים, בעיקר בנראות שלה. כדי ליצור צילום כמה שיותר מקצועי של האוכל, כדאי שיעשה כמו כל סוג צילום אחר, בסטודיו המיועד לכך. בכל אופן, יש לשים דגש על תנאי התאורה והרקע של התמונה, כיוון ואלו ישפיעו בצורה ישירה על הנראות של המוצר, במקרה זה האוכל.

 

תפאורה

בדרך כלל בתמונה יופיעו פריטים נוספים מלבד המנה עצמה, כמו הכלים בהם היא מוגשת, קישוטים, רקעים ועוד. חשוב לבצע התאמה בין סוג המנה לבין שאר החלקים בתמונה. כך לדוגמא, לא לצלם קרפצ'יו בקערה, או בייגלה בצלחת מהודרת. בנוסף, קישוטים יכולים להוסיף למראה המזון, אך חשוב לזכור כי לעיתים כל המוסיף גורע ולעשות זאת בטוב טעם.

 

זוויות צילום

את האזור בו נמקם את המצלמה ביחס למזון, נבחר לפי המנה עצמה. כאשר לדוגמא, כשזו מנה שטוחה, נאמר מרק, ניתן לצלם אותה מלמעלה. בנוסף, קיימים כמה חוקי ברזל רלוונטיים לכל מנה, כמו צילום של המנה עם כל השטח של הצלחת ופתיחה של צמצמי המצלמה על מנת ליצור תחושה של תלת – ממד ועומק לתמונה.

 

טכניקות מיוחדות

בנוסף לכל, חשוב שתכירו ב"טריקים" שיוכלו לשדרג את הצילום ולהפוך את המראה של האוכל למפתה יותר. ביניהם תוכלו למצוא, התזה של מים או נוזל אחר כדאי ליצור מראה של מזון טרי. לבשל את האוכל באופן מינימלי כך ישמר המרקם והצבע של המאכל. בנוסף, שימוש בפירה כתחליף לגלידה שעלולה למוס תוך כדי הצילומים וכן, החלפה של החלב בשמנת מתוקה כדי שהקורנפלקס לא יספוג את החלב מידי.

 

לסיכום

כיום לא מספיק שעסק של מזון ידע להכין אוכל טעים, צריך גם לדעת לצלם אותו ולעשות זאת בצורה מפתה ומקצועית שתעזור למשוך לקוחות. טיב הצילום תלוי בין היתר במקום, בזוויות, בתפאורה, בעיצוב ובטכניקות ייחודיות. כל אלו יוצרים אפקט ייחודי ומגרה למזון בתמונה, שכולם ירצו לטעום מימנו.

 

קינוח

מה היה לנו עד עכשיו?
מצלמה
צלם עכשיו
עם יובל נגר
מתעניינים בצילום אירוע?
חייג עכשיו לטלפון:
וורד
טיפים בצילום
צילום בבארבעה שלבים פשוטים

כמה כיף ונעים שהיום, באמצעות מגוון כלים מתקדמים וטכנולוגיים ביותר, אפשר לתעד את הרגעים הקטנים והיפים שבחיים באמצעות לחיצת כפתור פשוטה. היום כל אחד ואחת

קרא עוד »